En aquest segon tema de l'assignatura de biologia hem tractat temas bàsics de nutrició, habits saludables i no saludables, la obesitat, la estructura de l'aparell digestiu i com absorbim els nutrients dels aliments entre altres.
Coses que he après:
1.El balanç calòric és l'equilibri entre las calorias consumidas i las calorias gastadas, de manera que si consumim més calorias de las que gastem guanyarem pes i viceversa.
2.La obesitat posa en risc la salut i la vida pròpia produint enfermetats cardiovasculars entre altres com: la diabetis mellitas tipus 2, càncer, enfermetats gastrointestinals i dermatològiques, etc.
3.Alguns dels factors ambientals que produeixen obesitat són: la ubicació de menjar ràpid, menys apats casers, cambis tecnològics, increment publicitari de aliments no saludables i l'explotació de aliments processats a un cost baix.
4.Cada any moren aproximadament 2,8 milions de persones adultas com a conseqüencia de la obesitat.
5.Moviments peristàltics són contraccions seriades dels músculs del tub digestiu que impulsen l'aliment fent-lo avançar.
Una punt a favor que m'ha ajudat a entendre el tema en qüestió ha sigut l'activitat que hem fet amb grup sobre l'obesitat, la digestió... Ja que contenia un text en el que s'explicava la idea principal d'aquest de manera sencilla i després ens feien fer activitats per comprobar si l'haviem entés.
A més a més, el power point que ens va exposar el professor també em va ser d'ajuda com en el tema anterior. Opino que és una manera eficaç i simple per explicar les idees principals i desenvoluparles.
miércoles, 26 de octubre de 2016
sábado, 1 de octubre de 2016
T1: L'ésser humà: la nostra espècie
En aquest primer tema de l'assignatura de biologia de 3r d'ESO hem tractat temas bàsics de malalties i epidèmies infeccioses, com prevenir-las, les funcions vitals de l'ésser humà, els seus òrgans, sistemes, aparells, teixits i cèl·lules i els components i tipus d'aquesta.
Coses que he aprés:
1. Com treballa la cèl·lula amb una cadena de muntatge microscòpica per sintetitzar proteïnes. Es fa la copia del ADN, surt del nucli per unir-se als ribosomes i aquests introdueixen la proteïna al reticle endoplasmàtic, s'empaqueten en vesícules que van a l'aparell de Golgi i aquestes expulsen les proteïnes madures a l'exterior.
2. Els mitocondris són els que produeixen l'energia necessària per a tots els processos cel·lulars.
3. L'excés de proteïnes madures es perjudicial.
Allò que m' ha servit més per aprendre han sigut les diapositives que ens exposa el professor i adamés de explicar-ho visualment a la diapositiva també ho fa oralment deixant també que prenguem apunts.
En canvi el primer dia vaig notar que em vaig distreure amb el treball amb grup i no em vaig enterar del contingut que va explicar el professor i després a sobre vaig intentar comprendre l'exercisi e intentar fer-ho pero el meu grup no ho sabia fer ni tampoc mostrava interés.
Per últim crec que lo essencial per aprendre i entendre l'assignatura de Biologia es escoltar a classe i si no entenc alguna cosa preguntar-ho amb el objectiu de que em quedi tot amb sentit i lògica perque després no hagi d'estudiar i simplement aprendre tot el contingut del llibre de "p" a "pa" sense entendre-ho perque després del control se m'oblida.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)